Els 100 Cims d’En Ruta: El Comanegra

On anirem

Tot i semblar una altitud modesta, els seus 1557 metres permeten al Comanegra ser el sostre de la comarca de la Garrotxa per davant de cims potser més populars i concorreguts com ara el Puigsacalm o el Bassegoda. De fet, la forta personalitat del paisatge de les parts més altes de la muntanya – on s’alternen les pastures amb els boscos de faigs – i la solitud dels camins que hi porten donen a l’excursionista la sensació de trobar-se a cotes més elevades.

En aquesta ruta, no massa llarga però físicament exigent, assolirem el cim des del meravellós poble de Beget, ben garrotxí tot i estar agregat al municipi ripollès de Camprodon i presidit per aquesta joia del romànic que és l’església de Sant Cristòfol. Tant a la pujada com a la baixada, ambdues prou llargues i sostingudes, transitarem per corriols bosquerols – alzines i suros a les parts baixes, roures i faigs més amunt – ben atractius. Ja a la carena culminant, fronterera amb el Vallespir francès i que recorrerem llargament, les vistes s’estiraran notablement amb el Canigó, previsiblement nevat, molt a prop i com a teló de fons d’una excursió majúscula.

Dades de la sortida

Hora d’inici Lloc d’inici/final Distància Desnivell Dificultat física Dificultat técnica Durada aproximada
9:00h Plaça Major, Beget 17km 1200m Molt alta Mitjana 8-9h
  • Tarifa reduïda de 15€ per a pensionistes, menors de 12 i persones a l’atur o en situació d’ERTO, presentant en cada cas document acreditatiu.
  • Inclou la preparació de la ruta, el guiatge i un dossier divulgatiu en format digital
  • Si no teniu assegurança d’accidents us la tramitarem per només 4€

Dia

25 febr. 2024
Expired!

Hora

(Activitat dia complet)
09:00

Preu

Normal: 20€ - Reduïda: 15€

Localització

Plaça Major de Beget

Organitzador

Els 100 cims d'En Ruta
Telèfon
633 01 50 87
Email
info@enrutaitineraris.com

Pròxima sortida