Els Clàssics d’En Ruta: Les ermites de Montserrat

On anirem

Que Montserrat és la muntanya més singular i emblemàtica de Catalunya és poc discutible: en pocs indrets es conjuguen de tal manera un paisatge tan característic i atractiu amb unes components religiosa, social i fins i tot política tan potents.

Una de les millors maneres de conèixer la serra és a través dels seus edificis religiosos, els que es mantenen dempeus i els que ja fa temps que van quedat aterrats però que conserven l’essència de l’espiritualitat montserratina. En aquesta excursió els visitarem tots: no només ens acostarem, des del celebèrrim monestir, fins a les tretze ermites escampades aquí i allà – totes elles emplaçades en paratges d’enorme bellesa, alguns d’absolutament inversemblants al peu d’esveltes agulles i al caire de l’abisme – sinó que inclourem en l’itinerari la popular capella de Sant Miquel i la Santa Cova, llegendari origen de la imatge de la patrona de Catalunya. I tot recorrent camins típicament montserratins, arrapats a la roca i de panoràmiques infinites, alguns de ben arranjats però d’altres prou solitaris, salvatges per moments i amb uns pocs passos fins i tot un xic atrevits.

Dades de la sortida

Hora d’inici Lloc d’inici/final Distància Desnivell Dificultat física Dificultat técnica Durada aproximada
9:00h Monestir de Montserrat 17km 1250m Molt alta Mitjana-alta 8-9h

 

  • Tarifa reduïda de 15€ per a pensionistes, menors de 12 i persones a l’atur o en situació d’ERTO, presentant en cada cas document acreditatiu.
  • El preu inclou la preparació de la ruta i el guiatge amb explicacions detallades sobre el terreny.
  • No inclou el trasllat fins al punt d’inici i final de l’itinerari ni cap qüestió sobrevinguda durant la marxa.
  • Si no disposeu d’assegurança d’accidents us la tramitarem per només 4€.

Dia

20 abr. 2024
Expired!

Hora

(Activitat dia complet)
09:00

Preu

Normal: 20€ Descompte: 15€

Localització

Monestir de Montserrat
Montserrat

Organitzador

Els Clàssics d'En Ruta
Telèfon
633 01 50 87
Email
info@enrutaitineraris.com

Pròxima sortida