Els Clàssics d’En Ruta: El Tagamanent

On anirem

Situat a l’extrem occidental del massís del Montseny, penjat sobre el Congost, el Tagamanent és un dels cims més emblemàtics de l’excursionisme català, record dels temps en què el tren era el mitjà de transport més habitual per a la pràctica d’aquest esport. Actualment continua apareixent com a “essencial” en el llistat dels 100 Cims de la FEEC.

Dels molts camins que hi pugen, aquesta excursió opta per un dels més solitaris i alhora interessants: el que, des de Figaró i després de remuntar suaument la riera de Vallcàrquera, s’enfila per la carena del turó dels Corbs cap a la masia del Bellver. Fet el cim, i després de transitar breument per l’immens pla de la Calma, la ruta comença un llarg puja-i-baixa per les esplèndides carenes d’en Bosc fins arribar a l’altre cim del dia: la Roca Centella.

Ja de baixada, el camí enllaça pistes i corriols i permet conèixer les magnífiques masies de Can Valls i Can Plans i l’ermita de Sant Cristòfol de Monteugues, abans de despenjar-se cap al Figaró pel recòndit paratge de la cova de la Nostra Senyora del Carme.

Dades de la sortida
Distància Desnivell Dificultat física Dificultat técnica Durada aproximada
23km 1200m Molt alta Mitjana 9-10h

 

El preu inclou preparació de la ruta i guiatge amb explicació detallada sobre el terreny, dossier informatiu en format digital a lliurar un cop realitzada l’activitat i assegurança d’accidents.

Dia

10 abr. 2022
Expired!

Hora

Tot el dia

Preu

20€ (adults) - 10€ (menors de 12 anys i majors de 65)

Organitzador

Els Clàssics d'En Ruta
Telèfon
633 01 50 87
Email
info@enrutaitineraris.com

Pròxima sortida