Els Dijous d’En Ruta: El castell de Burriac i el Montcabrer

On anirem

En ple parc natural de la Serralada Litoral, entre les viles d’Argentona i Cabrera de Mar, s’alcen dos dels turons més característics de les muntanyes del Maresme: el Montcabrer – coronat per una creu metàl·lica visible des de ben lluny – i el popularíssim Burriac, on s’alcen les restes del castell del mateix nom i que consta com a “essencial” al llistat dels 100 Cims de la FEEC.

La ruta recorre aquests relleus granítics per camins oberts en el sauló i que amaguen racons que cal visitar sí o sí. A la solana, entre grans i escenogràfics blocs de roca, trobarem la llegendària cova de les Encantades i els recòndits paratges del Cau de les Formigues i de la cova dels Tres Cercles; a l’obaga, humida i boscosa, visitarem tot el reguitzell de fonts que esquitxen la vall del torrent de Burriac.

Completen els al·licients de la sortida les extenses panoràmiques sobre la costa del Maresme que s’obtenen no només des dels dos turons principals de la ruta, sinó també des dels altres dos que coronarem – el dels Oriols i el de l’Infern – així com des dels singulars rocars pelats – com les esplèndides Roques d’en Vivó – que afloren, aquí i allà, entre les pinedes que dominen el paisatge.

Dades de la sortida
Distància Desnivell Dificultat física Dificultat técnica Durada aproximada
17km 850m Alta Mitjana 7-8h

 

El preu inclou:

  • Preparació de la ruta i guiatge amb explicacions sobre el terreny
  • Dossier informatiu en format digital a lliurar un cop realitzada l’activitat
  • Assegurança d’accidents

Places limitades a 5 persones!
Descompte del 50% per a menors de 12 anys i majors de 65.

Dia

25 març 2021
Expired!

Hora

10:00

Preu

20€ (50% de descompte per a menors de 12 anys i majors de 65)

Localització

Argentona

Organitzador

Els Dijous d'En Ruta
Telèfon
633 01 50 87
Email
info@enrutaitineraris.com

Pròxima sortida