Els Dijous d’En Ruta: Els castells del Bisaura

On anirem

La història d’aquest territori a cavall entre el Ripollès i Osona que anomenem Bisaura transcorre estretament vinculada a la de tres castells: el de Milany, el de Besora i el de Montesquiu. En aquesta ruta descobrirem els dos darrers, ambdós prou interessants a la vegada que molt diferents entre sí: la fortalesa de Besora s’alça dalt d’un turó, inclòs en el repte dels 100 Cims de la FEEC, que domina unes panoràmiques bastíssimes amb les neus pirinenques com a teló de fons; el de Montesquiu fou un castell eminentment residencial que es troba, elegantment restaurat, enmig d’un acollidor espai enjardinat als afores de la vila homònima.

Per anar de l’un a l’altre utilitzarem dos camins gairebé antagònics que ens ajudaran a copsar l’essència d’aquestes contrades: mentre que a l’anada carenejarem per les pastures del pla del Revell i pel fotogènic passadís margós del coll de la Mongia, de tornada ens endinsarem a la boscosa vall del Mir al capdamunt del qual, si ha plogut darrerament, podrem gaudir d’un dels salts d’aigua més bonics de la comarca i, probablement, de tot el país.

Dades de la sortida 

Hora d’inici Lloc d’inici/final Distància Desnivell Dificultat física Dificultat técnica Durada aproximada
9:00h Plaça del Bisaura, Sant Quirze de Besora 21km 750m Mitjana Mitjana 7-8h

 

  • Tarifa reduïda de 15€ per a pensionistes, menors de 12 i persones a l’atur o en situació d’ERTO, presentant en cada cas document acreditatiu.
  • El preu inclou la preparació de la ruta i el guiatge amb explicacions detallades sobre el terreny; no inclou el trasllat fins al punt d’inici i final de l’itinerari ni cap qüestió sobrevinguda durant la marxa.
  • Si no disposeu d’assegurança d’accidents us la tramitarem per només 3€.

Dia

28 des. 2023
Expired!

Hora

09:00

Preu

Normal: 20€ - Reduïda: 15€

Organitzador

Els Dijous d'En Ruta
Telèfon
633 01 50 87
Email
info@enrutaitineraris.com