Els Dijous d’En Ruta: Els cingles de Bertí

On anirem

Entretinguda i variada excursió que recorre els racons més emblemàtics del Bertí, extens replà situat entre tres i quatre-cents metres per damunt de la vall del Congost, davant per davant del massís del Montseny i enlairat sobre uns espectaculars cingles que s’estiren durant desenes de quilòmetres.

Sortint del nucli de l’Abella, cap del terme de Sant Martí de Centelles, salvarem el desnivell entre la vall i l’altiplà pel magnífic camí del grau de les Avellanedes per, tot seguit, caminar una bona estona arran de cinglera tot gaudint d’unes panoràmiques espectaculars. A continuació, la ruta s’endinsa al Bertí i s’acosta, entre boscos i camps de conreu, als seus indrets més representatius: l’atrotinat mas-castell del Clascar, l’antiga parròquia de Sant Pere i l’esglesiola de Sant Miquel Sesperxes.

Arribats al pla de la Garga, esquitxat de magnífiques masies, serà hora d’emprendre la tornada a la vall; la farem per un nou i atrevit camí penjat a la muntanya: el grau del Sunyer. Ja al capdavall, i abans de retornar a l’Abella, encara podrem gaudir del preciós paratge dels Terrissos Vermells i del dolmen del Duc, que posaran la cloenda a la ruta.

Dades de la sortida
Distància Desnivell Dificultat física Dificultat técnica Durada aproximada
19km 750m Alta Mitjana 7-8h

 

El preu inclou:

  • Preparació de la ruta i guiatge amb explicacions sobre el terreny
  • Dossier informatiu en format digital a lliurar un cop realitzada l’activitat
  • Assegurança d’accidents

Places limitades a 5 persones!

Dia

12 nov. 2020
Expired!

Hora

09:30

Preu

20€ (50% de descompte per a menors de 12 anys i majors de 65)

Localització

Estació de Sant Martí de Centelles
Sant Martí de Centelles

Organitzador

Els Dijous d'En Ruta
Telèfon
633 01 50 87
Email
info@enrutaitineraris.com

Pròxima sortida