Els Dijous d’En Ruta: Fonts i turons de Collserola

On anirem

Tot i trobar-se confinada entre ciutats i malgrat patir una pressió i una amenaça constants derivades de l’activitat humana en totes les seves formes, la serra de Collserola continua oferint a l’excursionista una immensa quantitat d’atractius que sovint passen desapercebuts fins i tot per als habitants de la megalòpolis que la circumda.

En aquesta excursió, llarga però força còmoda, descobrirem només una petita part d’aquests al·licients: fonts i basses, ermites i masies, forns de calç… i fins i tot les restes del primer casino de Barcelona! Tot plegat enmig d’un paisatge cobert gairebé sempre de pinedes i alzinars i amb unes panoràmiques que, si ja durant bona part de l’itinerari seran ben interessants, esdevindran majestuoses quan coronem – quasi de seguit – tres dels principals turons de la serra: el de Santa Maria, el de Valldaura i el del Maltall o de Magarola, inclòs aquest darrer en el repte dels 100 Cims de la FEEC. En acabat, recórrer el nucli antic de Sant Cugat del Vallès – urbanitzat al voltant del seu imponent monestir – pot ser una magnífica cirereta al pastís d’una excursió ben entretinguda.

 

Dades de la sortida

Distància Desnivell Dificultat física Dificultat técnica Durada aproximada
21km 800m Alta Mitjana 7-8h

 

  • Preu reduït de 15€ per a majors de 65 anys, menors de 12 i persones a l’atur o en situació d’ERTO
  • El preu inclou la preparació de la ruta i el guiatge amb explicacions detallades sobre el terreny; no inclou el trasllat fins al punt d’inici i final de l’itinerari ni cap qüestió sobrevinguda durant la marxa
  • Si no teniu assegurança d’accidents us la tramitarem per només 4€

Dia

28 març 2024
Expired!

Hora

(Activitat de dia complet)
09:00

Preu

Normal: 20€ - Reduïda: 15€

Localització

Plaça d’Octavià
Sant Cugat del Vallès

Organitzador

Els Dijous d'En Ruta
Telèfon
633 01 50 87
Email
info@enrutaitineraris.com

Pròxima sortida