Els Dijous d’En Ruta: La Mare de Déu del Coll

On anirem

Entre la vila d’Osor – que compta amb un magnífic recinte medieval, de visita obligada – i el turó de Sant Benet s’estén un dels sectors més bells del muntanyam, sempre verd, humit i boscós, de les Guilleries. En un replà assolellat d’aquests relleus s’aixeca el santuari de la Mare de Déu del Coll, que ofereix al visitant unes panoràmiques immillorables del proper embassament de Susqueda i de les muntanyes que el tanquen pel nord, especialment dels interminables cingles del Far.

Per pujar al Coll començarem resseguint els sorprenents engorjats de la riera d’Osor, per on l’aigua salta alegre, abans d’iniciar una ascensió llarga però no massa dura per corriols poc transitats; a mig camí, l’esperó rocallós de Roca Corbera exigeix una aturada per gaudir de l’espectacularitat de l’entorn. Havent fet parada i fonda al santuari, emprendrem la baixada pel tradicional sender que va d’Osor al cim de Sant Benet, tot passant pel coll de Nafré i per l’ermita de la Mare de Déu del Part.

Dades de la sortida
Distància Desnivell Dificultat física Dificultat técnica Durada aproximada
14km 550m Mitjana Mitjana 5-6h

 

El preu inclou preparació de la ruta i guiatge amb explicació detallada sobre el terreny, dossier informatiu en format digital a lliurar un cop realitzada l’activitat i assegurança d’accidents.

Dia

08 oct. 2020
Expired!

Hora

10:00

Preu

20€ (adults) - 10€ (menors de 12 anys i majors de 65)

Organitzador

Els Dijous d'En Ruta
Telèfon
633 01 50 87
Email
info@enrutaitineraris.com

Pròxima sortida