Els Dijous d’En Ruta: El Taga i Sant Amand

On anirem

De totes les muntanyes del Ripollès central, les que separen les valls del Ter i del Freser, el Taga i Sant Amand són probablement les més emblemàtiques i les més interessants des del punt de vista excursionista. Es tracta de dos cims ben diferent: el Taga, suau i cobert de prats de pastura, ofereix en tot moment unes panoràmiques excepcionals; Sant Amand, molt més rocallós i amb una solana abrupta que cau a plom sobre el llogarret de Saltor, es troba en bona part cobert d’una boscúria ben espessa de manera que per gaudir de les vistes cal acostar-se a la meravellosa balconada on s’alça l’enorme creu metàl·lica.

En aquest itinerari enllaçarem aquestes dues populars muntanyes des del poble de Bruguera, que ja de per sí mereix una visita. En un puja-i-baixa fatigós per moments però sobradament compensat per la bellesa del paisatge ens acomiadarem per enguany de la muntanya prepirinenca, qui sap si ja amb neu en alguns punts de la ruta i, de ben segur, amb les serres més elevades del Pirineu axial ben emblanquinades per posar un punt gairebé hivernal a la sortida.

Dades de la sortida 

Hora d’inici Lloc d’inici/final Distància Desnivell Dificultat física Dificultat técnica Durada aproximada
9:00h Plaça de la Concòrdia, Bruguera 17km 1200m Molt alta Mitjana 7-8h

 

  • Tarifa reduïda de 15€ per a pensionistes, menors de 12 i persones a l’atur o en situació d’ERTO, presentant en cada cas document acreditatiu.
  • El preu inclou la preparació de la ruta i el guiatge amb explicacions detallades sobre el terreny; no inclou el trasllat fins al punt d’inici i final de l’itinerari ni cap qüestió sobrevinguda durant la marxa.
  • Si no disposeu d’assegurança d’accidents us la tramitarem per només 3€.

Dia

07 des. 2023
Expired!

Hora

09:00

Preu

Normal: 20€ - Reduïda: 15€

Localització

Plaça de la Concòrdia
Bruguera

Organitzador

Els Dijous d'En Ruta
Telèfon
633 01 50 87
Email
info@enrutaitineraris.com

Pròxima sortida