Els Clàssics d’En Ruta: La vall de Núria

On anirem

La vall de Núria, amb el seu santuari envoltat per uns cims que s’enlairen gairebé fins als tres mil metres d’altitud, és tot un referent de l’excursionisme a Catalunya. La comoditat dels camins que la recorren contrasta amb el seu caràcter eminentment muntanyenc, oferint com a resultat un bon grapat de rutes no especialment exigents però d’allò més agraïdes i fins i tot espectaculars.

El dissabte remuntarem la vall des de Queralbs pel popular i encisador camí Vell, un dels més tradicionals de tot el Pirineu, que accedeix a Núria tot resseguint el riu a través d’uns engorjats d’una bellesa indescriptible. A la tarda serà moment per recuperar forces i gaudir dels molts atractius de l’estació de muntanya.

La jornada de diumenge serà més llarga. Després d’un flanqueig molt panoràmic fins a la collada de Fontalba, abandonarem les rutes més clàssiques i ens endinsarem en l’amagada vall del riu de Tosa, una petita joia que ens permetrà tornar a Queralbs per uns paratges tan solitaris com majestuosos.

Dades de la sortida de dissabte 18: De Queralbs a Núria pel camí Vell
Distància Desnivell Dificultat física Dificultat técnica Durada aproximada
8km +800m / -50m Mitjana Baixa 4-5h


Dades de la sortida de diumenge 19: De Núria a Queralbs per Fontalba i la font de l’Home Mort

Distància Desnivell Dificultat física Dificultat técnica Durada aproximada
16km +300m / -1050m Mitjana Mitjana 7-8h

 

El preu inclou preparació de la ruta i guiatge amb explicació detallada sobre el terreny, dossier informatiu en format digital a lliurar un cop realitzada l’activitat i assegurança d’accidents.
Inclou la pernoctació a l’àrea d’acampada de Núria (cal portar tenda i sac de dormir; consulteu import en altres allotjaments).

Dia

18 set. 2021 - 19 set. 2021
Expired!

Hora

(Activitat dia complet)
10:30

Preu

50€ (adults) - 30€ (menors de 12 anys i majors de 65)

Localització

Plaça del Raig
Queralbs

Organitzador

Els Clàssics d'En Ruta
Telèfon
633 01 50 87
Email
info@enrutaitineraris.com

Pròxima sortida