En Ruta Selecció: Camins de Castellar de n’Hug (Costa Pubilla i Pedra Picada)

On anirem

A llevant de la Creueta, fent de frontera natural entre el Berguedà i el Ripollès, hi ha una llarga i àmplia carena herbada amb muntanyes arrodonides i molt fàcils d’ascendir – “cims de vaques”, en l’argot – que superen per poc els 2000 metres d’altitud i que ofereixen unes panoràmiques excepcionals: al sud, fins on doni la vista – Montserrat, el Montseny… – i, al nord, tancades pel Pirineu axial amb el proper i majestuós Puigmal ben bé al davant.

En la ruta que us proposem pujarem a dos d’aquests cims: el de Pedra Picada i el de Costa Pubilla; aquest darrer és possiblement el més emblemàtic de la regió i per això es troba entre els essencials del repte de la FEEC. Transitarem gairebé sempre el vessant sud de la muntanya, assolellat i cobert de prats de pastura, però entre els dos cims farem una incursió a l’obaga a la zona dels plans de Nevà, on el pi negre ens obsequiarà amb la seva presència sempre elegant, pròpia de l’alta muntanya. De camí, dos dels búnquers de l’antiga Línia Pirineus ens recordaran el caràcter estratègic d’aquestes muntanyes que dominen les comunicacions amb França a través de la Cerdanya bé pel coll de la Creueta, bé per la collada de Toses.

Dades de la sortida

Hora d’inici Lloc d’inici/final Distància Desnivell Dificultat física Dificultat técnica Durada aproximada
10:00h Plaça de la Generalitat, Castellar de n’Hug 19km 1000m Alta Mitjana 7-8h

 

  • El preu inclou la preparació de la ruta i el guiatge amb explicacions detallades sobre el terreny
  • No inclou el trasllat fins al punt d’inici i final de l’itinerari ni cap qüestió sobrevinguda durant la marxa.
  • Si no disposeu d’assegurança d’accidents us la tramitarem per només 3€/dia

 

Si escolliu fer la sortida sencera dissabte i diumenge, el preu normal és de 130€ i el reduït és de 100€ (en tots dos cassos s’inclou l’estada en règim de mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar) a l’hostal La Muntanya).

Dia

19 nov. 2023
Expired!

Hora

10:00

Preu

20€ (adults) - 15€ (menors de 12 anys i majors de 65)

Localització

Sant Joan de Cornudell
Castellar de n’Hug

Organitzador

En Ruta Selecció
Telèfon
633 01 50 87
Email
info@enrutaitineraris.com

Pròxima sortida