En Ruta Selecció: Camins de Castellar de n’Hug (La Creueta i el Tossal d’Orriols)

On anirem

Entre el Berguedà, el Ripollès i la Cerdanya, al peu del feixuc Puigllançada, s’estén un muntanyam herbat, de cims arrodonits i d’horitzons infinits per on el bestiar pastura lliure bona part de l’any. Els camins, en aquest entorn de relleus suaus i amorosits, acostumen a ser ben senzills de fer més enllà del desnivell a superar.

Entre aquests corriols hi ha el tradicional camí ramader que, des de Castellar de n’Hug, porta als immensos prats del pla d’Anyella, ja a tocar de les pistes d’esquí de la Molina: nosaltres el resseguirem de pujada, fins arribar a l’estratègic coll de la Creueta (quines vistes!), tot gaudint d’un seguit de fonts ben agradables i del pintoresc paratge de la cova de la Tuta; ja al coll, rematarem la jugada enfilant-nos al proper Cap de la Creueta que, amb els seus 2066 metres d’altitud, ha estat inclòs en la darrera actualització dels 100 Cims de la FEEC. De baixada, i després de remuntar en un moment fins a l’isolat i elegant Tossal d’Orriols, transitarem per la còmoda pista forestal que porta a les cases de Can Pau Solana i d’Orriols; des d’aquesta darrera, i ja a punt d’entrar a Castellar, farem la visita obligada a les majestuoses fonts del Llobregat: un final ben digne per a una excursió majúscula.

Dades de la sortida

Hora d’inici Lloc d’inici/final Distància Desnivell Dificultat física Dificultat técnica Durada aproximada
10:00h Plaça de la Generalitat, Castellar de n’Hug 16km 950m Alta Mitjana 6-7h

 

  • El preu inclou la preparació de la ruta i el guiatge amb explicacions detallades sobre el terreny
  • No inclou el trasllat fins al punt d’inici i final de l’itinerari ni cap qüestió sobrevinguda durant la marxa.
  • Si no disposeu d’assegurança d’accidents us la tramitarem per només 3€/dia

 

Si escolliu fer la sortida sencera dissabte i diumenge, el preu normal és de 130€ i el reduït és de 100€ (en tots dos cassos s’inclou l’estada en règim de mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar) a l’hostal La Muntanya).

Dia

18 nov. 2023
Expired!

Hora

10:00

Preu

20€ (adults) - 15€ (menors de 12 anys i majors de 65)

Localització

Plaça de la Generalitat
Castellar de n’Hug

Organitzador

En Ruta Selecció
Telèfon
633 01 50 87
Email
info@enrutaitineraris.com