En Ruta Selecció: Santa Margarida de Vinyoles

On anirem

Al nord-oest del Lluçanès i a tocar de les muntanyes prepirinenques que fan de límit amb el Ripollès i el Berguedà, la vila d’Alpens – coneguda pels seus elements de forja que són per tot arreu –  mereix de per sí una visita sense presses. Els seus rodals, a més, ofereixen a l’excursionista un munt d’atractius naturals que en aquesta ruta us mirarem de descobrir.

De camí als principals objectius de la sortida – la popular i panoràmica ermita de Santa Margarida de Vinyoles i el cim, inclòs entre els 100 de la FEEC, del Puig Cornador – recorrerem contrades rurals, fortament despoblades i esquitxades de masies, les menys encara actives com la de Torrats i d’altres que s’esforcen a no desaparèixer engolides per la boscúria, com de la Pujampí. De tornada, i després de conèixer el solitari i bellíssim racó on s’alça la petita joia romànica de Sant Pere de Serrallonga, transitarem per antics camins de transhumància, utilitzats ancestralment per pujar i baixar el bestiar entre la plana i les pastures pirinenques i ara recuperats com a esplèndides vies per a l’ús i el gaudi de senderistes i de ciclistes.

Dades de la sortida

Hora d’inici Lloc d’inici/final Distància Desnivell Dificultat física Dificultat técnica Durada aproximada
9:00h Plaça Major, Alpens 19km 850m Alta Mitjana 7-8h

 

  • El preu inclou la preparació de la ruta i el guiatge amb explicacions detallades sobre el terreny; no inclou el trasllat fins al punt d’inici i final de l’itinerari ni cap qüestió sobrevinguda durant la marxa.
  • Si no disposeu d’assegurança d’accidents us la tramitarem per només 3€.

Dia

14 gen. 2024
Expired!

Hora

09:00

Preu

Normal: 20€ - Reduïda: 15€

Localització

Plaça Major d'Alpens

Organitzador

En Ruta Selecció
Telèfon
633 01 50 87
Email
info@enrutaitineraris.com

Pròxima sortida