Fi de curs En Ruta: La riera de Pineda

On anirem

La capçalera de la riera de Pineda és una de les petites joies que amaga la serra del Montnegre. Tot i trobar-se en plena serralada Litoral, a escassos quilòmetres de la costa i a una altitud modestíssima, l’ambient hi és del tot muntanyenc: clotades solitàries i feréstegues, cobertes sempre d’una vegetació ben ufanosa, amb torrents que saltironegen entre les roques i camins poc trepitjats.

L’excursió que us proposem recorre en la seva pràctica totalitat les dues torrenteres en què la carena de la Roca del Corb divideix la vall. De pujada resseguirem el sot del Salt de l’Aigua, que pren el nom de la seva popular cascada; a la baixada, al magnífic sot de l’Aram ens sorprendran la pintoresca capella aixecada en un paratge absolutament bucòlic i, més avall, la cova on encara es poden observar vestigis de l’activitat minera del coure que dona nom a l’indret.

Acabada l’excursió, i per a qui ho desitgi, la cuina senzilla però efectiva de Can Pallofa posarà el punt i final a l’excursió i al curs: marxem de vacances!

Dades de la sortida
Distància Desnivell Dificultat física Dificultat técnica Durada aproximada
9km 350m Mitjana Mitjana 4-5h

 

  • Activitat de taquilla inversa

Dia

30 jul. 2023
Expired!

Hora

09:30

Preu

Normal: 15€ Descompte: 10€

Localització

Cal Capità
Tordera

Organitzador

Fi de curs En Ruta

Pròxima sortida