En Ruta per la Història: El castell de Milany

On anirem

Enlairada a 1529 metres d’altitud, culminant el carener que separa les terres ripolleses de Vallfogona de l’osonenca subcomarca del Vidranès, la muntanya de Milany ha estat des de sempre una important fita excursionista. Hi contribueixen un paisatge encisador, les seves extensíssimes panoràmiques i la presència de l’històric castell, recentment restaurat en bona part.

En aquesta ocasió pujarem a Milany – cim inclòs en el repte dels 100 de la FEEC – des de la turística localitat de Vidrà. Ho farem en una ascensió força directa però no excessivament dura on s’alternen els boscos – sobretot de roures i de faigs, que a finals de març tot just començaran a treure fulles – amb els prats de pastura. De baixada, per contrades més humanitzades i esquitxades de masies, estirarem l’itinerari per arribar-nos fins al meravellós mirador del Morro del Quer, des d’on es domina una panoràmica corprenedora sobre el Vidranès, el Bisaura i la parròquia ripollesa de Llaés, amb les muntanyes de mig país com a impressionant teló de fons.

Dades de la sortida 

Hora d’inici Lloc d’inici/final Distància Desnivell Dificultat física Dificultat técnica Durada aproximada
9:00h Plaça de Marià Vila d’Abadal, Vidrà 20km 850m Alta Mitjana 7-8h

 

  • Tarifa reduïda de 15€ per a pensionistes, menors de 12 i persones a l’atur o en situació d’ERTO, presentant en cada cas document acreditatiu.
  • El preu inclou la preparació de la ruta i el guiatge amb explicacions detallades sobre el terreny; no inclou el trasllat fins al punt d’inici i final de l’itinerari ni cap qüestió sobrevinguda durant la marxa.
  • Si no disposeu d’assegurança d’accidents us la tramitarem per només 4€.

Dia

24 març 2024
Expired!

Hora

09:00

Preu

Normal: 20€ - Reduïda: 15€

Localització

Plaça de Marià Vila d’Abadal
Vidrà

Organitzador

En Ruta per la Història
Telèfon
633 01 50 87
Email
info@enrutaitineraris.com

Pròxima sortida