En Ruta per la Història: La muntanya de Montjuïc

On anirem

Enclaustrada entre el mar, la ciutat i un reguitzell d’infraestructures de tota mena, la muntanya de Montjuïc ha esdevingut amb el pas del temps un concorregut espai d’esbarjo de barcelonins i visitants; a la vegada, però, segueix sent un espai de gran vàlua natural, paisatgística, patrimonial i històrica que amaga un munt de racons els quals mereixen ser descoberts.

En aquesta ruta, i sortint de la voràgine de la plaça d’Espanya, de seguida començarem a caminar entre palaus i cases modernistes, fonts monumentals i jardins de tota mena, instal·lacions esportives i museus. A mesura que guanyem alçada, les vistes sobre el mar i sobre la megalòpoli barcelonina aniran guanyant en extensió i en espectacularitat, mentre indrets com el fossar de la Pedrera, el castell o l’anella olímpica – entre molts d’altres – ens recordaran la importància de Montjuïc en la història recent i no tant recent de la ciutat i del conjunt del país. Les cingleres del Morrot o el sot de la Foixarda, per la seva part, ens parlaran de la importància ecològica d’un espai sovint subestimat des  d’aquesta perspectiva.

Dades de la sortida (curta)

Hora d’inici Lloc d’inici/final Distància Desnivell Dificultat física Dificultat técnica Durada aproximada
9:00h Plaça d’Espanya, Barcelona 17km 350m Baixa Baixa 6-7h

 

  • El preu inclou la preparació de la ruta i el guiatge amb explicacions detallades sobre el terreny; no inclou el trasllat fins al punt d’inici i final de l’itinerari ni cap qüestió sobrevinguda durant la marxa.
  • Si no disposeu d’assegurança d’accidents us la tramitarem per només 3€.

Dia

27 gen. 2024
Expired!

Hora

(Activitat dia complet)
09:00

Preu

Normal: 20€ - Reduïda: 15€

Localització

Plaça d'Espanya
Barcelona

Organitzador

En Ruta per la Història
Telèfon
633 01 50 87
Email
info@enrutaitineraris.com

Pròxima sortida