Les Passejades d’En Ruta: El castell d’Olivella

On anirem

L’hivern és el moment ideal – per no dir, pràcticament, que l’únic possible – per recórrer el massís del Garraf. En aquesta ocasió ho farem en una passejada matinal força còmoda la qual, des del pintoresc nucli antic d’Olivella – de visita obligada – ens portarà a trepitjar camins i a conèixer paisatges ben característics d’aquestes contrades eixutes i dures on la roca calcària és per tot arreu i on només els pins i la vegetació arbustiva – amb el garric, el llentiscle i l’emblemàtic i endèmic margalló – són capaços d’arrelar.

Que el turó del castell – amb unes excel·lents panoràmiques locals – sigui el principal objectiu de la ruta no vol dir que, a l’anada i a la tornada, no trobem d’altres racons ben recomanables; per citar-ne un parell: el vell i gran casalot, voltat de vinyes, de Santa Susanna i l’àmplia cova de Can Muntaner, que s’obre majestuosa un xic enlairada sobre la riera de Begues. Masos, fonts, basses, pous, sínies, barraques i murs de pedra seca aniran apareixent aquí i allà per acabar de donar caràcter al territori i interès a la caminada.

Dades de la sortida

Hora d’inici Lloc d’inici/final Distància Desnivell Dificultat física Dificultat técnica Durada aproximada
9:00h Església de Sant Pere, Olivella 11km 400m Baixa Mitjana 4-5h

 

  • El preu inclou la preparació de la ruta i el guiatge amb explicacions detallades sobre el terreny; no inclou el trasllat fins al punt d’inici i final de l’itinerari ni cap qüestió sobrevinguda durant la marxa.
  • Si no disposeu d’assegurança d’accidents us la tramitarem per només 4€.

Dia

24 febr. 2024
Expired!

Hora

(Activitat matinal)
09:00

Preu

Normal: 15€ - Reduïda: 10€

Localització

Església de Sant Pere
Olivella

Organitzador

Les passejades d'En Ruta
Telèfon
633 01 50 87
Email
info@enrutaitineraris.com

Pròxima sortida