Les Passejades d’En Ruta: La via del Nicolau

On anirem

La via del Nicolau, habilitada seguint el traçat d’un antic trenet que permetia baixar a la vall del Llobregat la fusta de la muntanya berguedana, constitueix una de les vies verdes més atractives del país, ideal per a fer-hi una passejada matinal a peu o en bicicleta. En aquesta excursió la recorrerem en la seva pràctica totalitat; ho farem amb inici i final a la localitat de Bagà, que compta amb un dels conjunts arquitectònics medievals més interessants de la comarca i, potser, de tot el país.

Per no repetir camí i per guanyar en panoràmiques, i un cop arribats a l’església de Sant Joan de l’Avellanet, transitarem llargament per la pista forestal que hi accedeix. Aquesta carretereta de terra flanqueja l’obaga – humida i fosca – de la serra de Gisclareny, enlairada dos-cents metres llargs sobre el fons de vall, i ens permetrà gaudir d’unes vistes excepcionals sobre les muntanyes que, del Moixeró al Catllaràs, tanquen la capçalera del Llobregat. De nou a la plana, la visita al monestir de Sant Llorenç prop Bagà serà la cirereta al pastís d’una ruta d’allò més completa i interessant a la vegada que còmoda i senzilla.

Dades de la sortida

Hora d’inici Lloc d’inici/final Distància Desnivell Dificultat física Dificultat técnica Durada aproximada
9:00h Plaça de Catalunya, Bagà 14km 300m Baixa Baixa 4-5h

 

  • El preu inclou la preparació de la ruta i el guiatge amb explicacions detallades sobre el terreny; no inclou el trasllat fins al punt d’inici i final de l’itinerari ni cap qüestió sobrevinguda durant la marxa.
  • Si no disposeu d’assegurança d’accidents us la tramitarem per només 3€.

Dia

21 gen. 2024
Expired!

Hora

(Activitat matinal)
09:00

Preu

Normal: 15€ - Reduïda: 10€

Localització

Plaça de Catalunya, Bagà

Organitzador

Les passejades d'En Ruta
Telèfon
633 01 50 87
Email
info@enrutaitineraris.com