En Ruta Selecció: La riera de les Gorgues

On anirem

Aigües avall de l’Esquirol, la riera de les Gorgues s’encaixa entre imponents cingleres i comença un trajecte senzillament meravellós, ple de saltants i de gorgs d’aigües cristal·lines i fresques, fins que acaba desguassant al riu Ter a la cua mateixa de l’embassament de Sau.

Des de la concorreguda àrea de lleure de la Font de l’Escudella, la ruta avança primer pel capdamunt de les parets que tanquen l’engorjat pel nord, tot passant pel vertiginós paratge de la Barra de Ferro abans d’efectuar un trajecte d’anada i tornada per conèixer els populars salts del Cabrit i de la Gorga, que cauen directament a les aigües del pantà.

A la tornada, l’itinerari emprèn un continu puja-i-baixa que el porta a creuar dos cops la riera i a visitar els seus millors saltants, entre els quals sobresurt la idíl·lica i recòndita cascada del Tornall. Entremig, indrets com l’esglesiola de Sant Bartomeu Sesgorgues i el pont de la Bertrana expliquen com l’home s’ha intentat assentar al llarg dels temps en aquestes contrades abruptes i d’una bellesa absolutament salvatge.

Dades de la sortida
Distància Desnivell Dificultat física Dificultat técnica Durada aproximada
16km 650m Mitjana Mitjana 7-8h

 

El preu inclou preparació de la ruta i guiatge amb explicació detallada sobre el terreny, dossier informatiu en format digital a lliurar un cop realitzada l’activitat, assegurança d’accidents.

Dia

19 set. 2020
Expired!

Hora

(Activitat dia complet)
10:00

Preu

20€ (adults) - 10€ (menors de 12 anys i majors de 65)

Localització

Passeig de les Gorgues
l’Esquirol

Organitzador

En Ruta Selecció
Telèfon
633 01 50 87
Email
info@enrutaitineraris.com

Pròxima sortida