En Ruta Selecció: Camins de Castellar de n’Hug

On anirem dissabte 19: Les Fonts de Llobregat i les Roques de Rus

Les fonts del Llobregat són un d’aquells racons que, es coneguin ja o no, sempre mereixen una visita. En aquesta sortida la farem de bon matí per, a continuació, anar a buscar el camí – mig perdut però magnífic – que recorre la base de les abruptes Roques de Rus entre boscos on la tardor ja haurà començat a lluir tota la seva paleta de colors; el contrast entre un paratge tan concorregut i “civilitzat” com les Fonts i la soledat i el silenci de la regió de Rus us resultarà absolutament xocant!

Després d’un tram de baixada per la pista forestal que mena al refugi d’Erols, llarg però molt còmode i ràpid, retrobarem la vall del Llobregat a l’antiga fàbrica de ciment – avui museïtzada – del Clot del Moro, on descobrirem la petjada d’Antoni Gaudí. Aquí començarem a remuntar el riu entre saltants i gorgs mentre ens anem topant amb racons de gran bellesa com ara el pas de l’Os, l’esglesiola de Sant Vicenç de Rus o la font del Sofre, abans de retornar a Castellar de n’Hug i gaudir dels atractius d’un dels pobles més bonics de Catalunya.

 

Dades de la sortida

Distància Desnivell Dificultat física Dificultat técnica Durada aproximada
19km 850m Alta Mitjana 7-8h

 

On anirem diumenge 20: Costa Pubilla i Pedra Picada

La serra de Montgrony, que s’estén d’est a oest al límit entre el Berguedà i el Ripollès, presenta tota una sèrie de cims – arrodonits, herbats i ben fàcils de pujar – que superen per poc els 2000 metres d’altitud i que ofereixen unes panoràmiques excepcionals en què sobresurt en primer terme la imponent silueta del Puigmal. En aquesta excursió assolirem dues d’aquestes muntanyes: el Costa Pubilla – un 100 Cims essencial de la FEEC – i opcionalment, en un breu tram d’anada-i-tornada, el Pedra Picada.

Abans d’enfilar-nos al capdamunt de la carena – cosa que farem per l’esplèndida coma Ermada, important zona de pastures per al bestiar – haurem recorregut bona part del tradicional camí de Castellar de n’Hug al santuari de Montgrony, tot passant per bells masos estratègicament ubicats a la solana de la serra com ara Meians o Viles Grosses. A la tornada, la pista forestal que accedeix al coll de Remoló ens permetrà un descens ràpid, còmode i amb unes vistes espectaculars del sol ponent-se darrere de les muntanyes berguedanes.

Dades de la sortida
Distància Desnivell Dificultat física Dificultat técnica Durada aproximada
19km 900m Alta Mitjana 7-8h

 

El preu de 130€ inclou:

  • Preu reduït de 100€ per a majors de 65 anys, menors de 12 i persones a l’atur o en situació d’ERTO
  • Inclou la preparació de les rutes, el guiatge i un dossier divulgatiu en format digital
  • Inclou la mitja pensió a l’hostal La Muntanya de Castellar de n’Hug
  • Si no teniu assegurança d’accidents us la tramitarem per només 3€/dia
  • Consulteu-nos preus per a una sola excursió, amb o sense la mitja pensió

Dia

19 nov. 2022 - 20 nov. 2022
Expired!

Hora

(Activitat de dia complet)
10:00

Preu

130€ (adults) - 100€ (menors de 12 anys i majors de 65, menors de 12 i persones a l’atur o en situació d’ERTO)

Localització

Plaça de la Generalitat
Castellar de n’Hug

Organitzador

En Ruta Selecció
Telèfon
633 01 50 87
Email
info@enrutaitineraris.com