En Ruta Selecció: Camins de Castellar de n’Hug

On anirem dissabte 6: El Cap de la Creueta i Pedra Picada

A llevant del coll de la Creueta s’estén una carena de cims herbats, molt fàcils de pujar i d’horitzons gairebé infinits; en aquesta excursió recorrerem – entre paravents de pedra seca i ramats de bestiar que pasturen als prats de muntanya – una part d’aquesta successió de relleus suaus que fan de frontera entre el Berguedà i el Ripollès i coronarem dos dels seus cims: el Cap de la Creueta (2067m) i la Pedra Picada (2010m).

Abans, i sortint de la pintoresca localitat de Castellar de n’Hug, remuntarem el torrent de la Font del Boix per l’antic camí ramader que porta al pla d’Anyella entre rocam, herbei i vegetació arbustiva i ens aturarem a gaudir de racons bellíssims com ara la font dels Torrents, la cova de la Tuta o l’esperó del Roc del Batlle.

En resum: una ruta d’autèntica muntanya però, a la vegada, tècnicament senzilla i físicament assequible que de ben segur us resultarà d’allò més atractiva!

Dades de la sortida

Distància Desnivell Dificultat física Dificultat técnica Durada aproximada
17km 1000m Alta Mitjana 7-8h
On anirem diumenge 7: Les fonts del Llobregat i les Roques de Rus 

Les fonts del Llobregat són un d’aquells racons que, es coneguin ja o no, sempre mereixen una visita. En aquesta sortida la farem de bon matí per, a continuació, anar a buscar el camí – mig perdut però magnífic – que recorre la base de les abruptes Roques de Rus entre boscos on la tardor ja haurà començat a lluir tota la seva paleta de colors; el contrast entre un paratge tan concorregut i “civilitzat” com les Fonts i la soledat i el silenci de la regió de Rus us resultarà absolutament xocant!

Després d’un tram de baixada per la pista forestal que mena al refugi d’Erols, llarg però molt còmode i ràpid, retrobarem la vall del Llobregat a l’antiga fàbrica de ciment – avui museïtzada – del Clot del Moro, on descobrirem la petjada d’Antoni Gaudí. Aquí començarem a remuntar el riu entre saltants i gorgs mentre ens anem topant amb racons de gran bellesa com ara el pas de l’Os, l’esglesiola de Sant Vicenç de Rus o la font del Sofre, abans de retornar a Castellar de n’Hug i gaudir dels atractius d’un dels pobles més bonics de Catalunya.

Dades de la sortida
Distància Desnivell Dificultat física Dificultat técnica Durada aproximada
19km 850m Alta Mitjana 7-8h

 

El preu inclou:

  • Preparació de la ruta i guiatge amb explicacions sobre el terreny
  • Dossier informatiu en format digital a lliurar un cop realitzada l’activitat
  • Assegurança d’accidents
  • Mitja pensió a l’hostal La Muntanya

Dia

06 nov. 2021 - 07 nov. 2021
Expired!

Hora

(Activitat de dia complet)
09:30

Preu

120€ (adults) - 90€ (menors de 12 anys i majors de 65)

Localització

Plaça de la Generalitat
Castellar de n’Hug

Organitzador

En Ruta Selecció
Telèfon
633 01 50 87
Email
info@enrutaitineraris.com

Pròxima sortida