Rutes en la Tercera Fase: Bellmunt i el Salt del Molí

On anirem

Prop de Vidrà, el riu Ges davalla a trobar el congost entre les serres de Bellmunt i Curull, recorrent al seu pas paratges boscosos i ombrívols i formant el meravellós salt del Molí, un dels més emblemàtics de tot el país. A ponent, el blanc característic del santuari de la Mare de Déu de Bellmunt esdevé un far visible des de bona part de les comarques veïnes.

La ruta comença a Vidrà i ràpidament baixa al fons de vall, creuant-la pel pont romànic de Salgueda i arribant al salt del Molí, que quan el riu baixa cabalós se sent de lluny. Tot seguit, es remunta la riba dreta per visitar els pintorescos racons de la Tosca de Degollats i les balmes de Borràs i, de seguida, emprendre la pujada a Bellmunt sempre a l’ombra que ofereix la frondosa baga de Canemars.

Havent visitat el santuari i gaudit d’unes panoràmiques senzillament inoblidables, l’itinerari retorna a Vidrà per un camí còmode que transita pel llegendari coll d’Hi-era-de-massa i que permet veure de prop la monumental masia del Coll.

Dades de la sortida
Distància Desnivell Dificultat física Dificultat técnica Durada aproximada
11km 650m Mitjana Mitjana 5-6h

 

El preu inclou la preparació de la ruta, el guiatge durant la ruta, informació detallada sobre el terreny i el lliurament posterior d’un dossier informatiu en format digital.

Dia

25 jul. 2020
Expired!

Hora

(Activitat matinal)
09:30

Preu

10€ (preu únic)

Localització

Plaça de Marià Vila d’Abadal
Vidrà

Organitzador

Rutes en la Tercera Fase
Telèfon
633 01 50 87
Email
info@enrutaitineraris.com

Pròxima sortida