Rutes en la Tercera Fase: La riera de les Gorgues

On anirem

Aigües avall de l’Esquirol, la riera de les Gorgues s’encaixa entre imponents cingleres i comença un trajecte d’enorme bellesa, ple de saltants i de gorgs d’aigües cristal·lines i fresques, fins que acaba desguassant al riu Ter a la cua mateixa de l’embassament de Sau.

Des de l’àrea de lleure de la Font de l’Escudella, la ruta baixa a creuar la riera al pont de la Bertrana i la comença a resseguir – ara de més a prop, ara de més lluny i en un continu puja-i-baixa – per la seva riba esquerra, trobant al seu pas indrets tan espectaculars com el salt del Tornall o el mirador de la Barra de Ferro, entre molts d’altres.

Un cop al molí del Còdol, i després d’un trajecte d’anada i tornada per conèixer el popular salt del Cabrit – que cau directament a les aigües del pantà –, l’itinerari emprèn el retorn a l’Esquirol ara enlairat sobre la riba dreta del torrent, oferint unes panoràmiques excepcionals de tot l’engorjat.

Dades de la sortida
Distància Desnivell Dificultat física Dificultat técnica Durada aproximada
14km 600m Mitjana Mitjana 5-6h

 

El preu inclou la preparació de la ruta, el guiatge durant la ruta, informació detallada sobre el terreny i el lliurament posterior d’un dossier informatiu en format digital.

Dia

19 jul. 2020
Expired!

Hora

(Activitat matinal)
09:30

Preu

10€ (preu únic)

Localització

Font de l’Escudella
l’Esquirol

Organitzador

Rutes en la Tercera Fase
Telèfon
633 01 50 87
Email
info@enrutaitineraris.com

Pròxima sortida