Els Clàssics d’En Ruta: Els Bufadors de Beví

On anirem

Al límit entre el Ripollès i la comarca natural – administrativament osonenca – del Bisaura s’alça la serra dels Bufadors. La seva alçada, a la ratlla dels 1000 metres, és ben modesta però la seva fesomia crida l’atenció per les elegants cingleres de la seva cara sud. Malgrat tot, si hi ha res que converteixi aquestes muntanyes en una destinació inexcusable per a qualsevol excursionista és el paratge, frescal i bosquerol, dels Bufadors de Beví: amagat a les entranyes de la serra, és format per tot un reguitzell d’avencs, comunicats entre sí i protegits per parets de roca ben verticals, a través dels quals l’aire circula i “bufa” a causa de la diferència de temperatures amb l’exterior.

En aquesta ocasió ens arribarem als Bufadors des del castell de Montesquiu – un element patrimonial de primer ordre – seguint el tradicional camí que remunta el coll dels Tres Pals. A la tornada, la bellesa de les gorgues de les rieres de Llaés i de Vallfogona justificarà la marrada que, en un darrer tram ja encarat al riu Ter, ens portarà també a conèixer l’esglesiola romànica de Sant Moí i l’antiga colònia tèxtil de la Farga de Bebié.

Dades de la sortida

Hora d’inici Lloc d’inici/final Distància Desnivell Dificultat física Dificultat técnica Durada aproximada
9:00h Castell de Montesquiu 18km 850m Alta Mitjana 7-8h

 

  • Tarifa reduïda de 15€ per a pensionistes, menors de 12 i persones a l’atur o en situació d’ERTO, presentant en cada cas document acreditatiu.
  • El preu inclou la preparació de la ruta i el guiatge amb explicacions detallades sobre el terreny.
  • No inclou el trasllat fins al punt d’inici i final de l’itinerari ni cap qüestió sobrevinguda durant la marxa.
  • Si no disposeu d’assegurança d’accidents us la tramitarem per només 4€.

Dia

08 juny 2024
Expired!

Hora

(Activitat dia complet)
09:00

Preu

Normal: 20€ Descompte: 15€

Localització

Castell de Montesquiu
Montesquiu

Organitzador

Els Clàssics d'En Ruta
Telèfon
633 01 50 87
Email
info@enrutaitineraris.com

Pròxima sortida