En GeoRuta: Les mines de la vall de Ribes

On anirem

Els atractius paisatgístics i arquitectònics de la vall de Ribes són prou coneguts, però potser ho és menys el seu important patrimoni miner, record d’una activitat que tingué gran importància en aquestes contrades fins no fa pas tant de temps. En aquesta ruta visitarem quatre de les mines més emblemàtiques – totes elles, fonamentalment, de ferro – d’entre les vint-i-sis que van arribar a haver-hi actives a la zona i que es troben a les proximitats dels petits pobles de Batet i Ventolà, que aprofitarem per conèixer.

Els al·licients de l’excursió, no obstant, van molt més enllà de la seva component històrica. Entre boscos, pastures i algun que altre conreu caminarem gairebé sempre enlairats sobre les valls del Freser i del Rigat; això ens permetrà gaudir d’unes panoràmiques esplèndides del muntanyam que les tanca, des dels cims de l’olla de Núria fins al Taga i la serra Cavallera, a la vegada que anirem descobrint racons de gran bellesa – fonts, antigues masies… – amagats entre la boscúria i el rocam que conformen una de les regions més belles de tot el Ripollès.

Dades de la sortida
Distància Desnivell Dificultat física Dificultat técnica Durada aproximada
14km 700m Mitjana Mitjana 6-7h

 

El preu inclou preparació de la ruta i guiatge amb explicació detallada sobre el terreny, dossier informatiu en format digital a lliurar un cop realitzada l’activitat i assegurança d’accidents.

Dia

12 juny 2021
Expired!

Hora

(Activitat dia complet)
10:00

Preu

20€ (adults) - 10€ (menors de 12 anys i majors de 65)

Localització

Ajuntament
Ribes de Freser

Organitzador

En GeoRuta
Telèfon
633 01 50 87
Email
info@enrutaitineraris.com