Les Passejades d’en Ruta: El Roc de la Guàrdia

On anirem

De tots els miradors que ofereix la cinglera – ben vertical i elegant – que separa la plana de Vic de l’altiplà del Moianès, el Roc Gros o Roc de la Guàrdia és un dels més interessants: les vistes s’hi estenen des de les muntanyes prelitorals, amb el Matagalls i el pla de la Calma ben bé al davant, fins a la serralada Transversal i les neus pirinenques, lamentablement més minses cada any que passa.

Assolir el Roc des de Balenyà o des de Tona implica fer una ascensió curta però per moments feixuga; fer-ho des de Collsuspina, en canvi, constitueix un còmode passeig a través dels suaus relleus moianesos on la combinació dels boscos, els camps de conreu i el rocam dibuixa un paisatge harmoniós i de gran bellesa; un paisatge que, a més, amaga indrets de visita obligada com el popular paratge dels Tres Roures, el pont natural de Ca l’Escanyolit o tot un conjunt de masies que són una magnífica mostra de l’arquitectura rural popular catalana. De tornada a Collsuspina serà el moment de conèixer aquesta bonica vila aixecada als peus del camí ral de Vic a Manresa i – per què no! – de gaudir de la seva oferta gastronòmica.

Dades de la sortida

Hora d’inici Lloc d’inici/final Distància Desnivell Dificultat física Dificultat técnica Durada aproximada
9:00h Plaça Major, Collsuspina 13km 350m Baixa Baixa 4-5h

 

  • El preu inclou la preparació de la ruta i el guiatge amb explicacions detallades sobre el terreny; no inclou el trasllat fins al punt d’inici i final de l’itinerari ni cap qüestió sobrevinguda durant la marxa.
  • Si no disposeu d’assegurança d’accidents us la tramitarem per només 3€.

Dia

13 gen. 2024
Expired!

Hora

(Activitat matinal)
09:00

Preu

Normal: 15€ - Reduïda: 10€

Localització

Plaça Major de Collsuspina

Organitzador

Les passejades d'En Ruta
Telèfon
633 01 50 87
Email
info@enrutaitineraris.com

Pròxima sortida